Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Rorate komt met ´hemelse´ variant op SMS-bericht

Rorate komt met ´hemelse´ variant op SMS-bericht
UTRECHT (RKnieuws.net) - In het kerstverhaal horen we ieder jaar hoe engelen de 'blijde boodschap' naar de mensen brengen. Deze week doen engelen ook hun intrede op het internet. De katholieke multimedia-organisatie Rorate.com biedt op haar website vanaf vandaag een 'Angelic Message Service' (AMS) aan: met een druk op de knop kun je een digitale engel met een boodschap naar iemand sturen.

"AMS-berichten kun je het beste zien als een 'hemelse' variant op de bekende SMS-berichtjes", legt priester Roderick Vonhögen van Rorate uit. "Engelen zijn boodschappers tussen hemel en aarde. Door de tijden heen brengen ze boodschappen van steun, hoop en nabijheid naar de mensen. Dus waarom zouden we in onze moderne communicatiemaatschappij ook geen beroep op ze doen?"

Via de nieuwe service kunnen korte geïllustreerde berichtjes verstuurd worden. "Juist in deze donkere dagen voor kerst kunnen veel mensen wat extra bemoediging ontvangen", zegt Vonhögen. "Dat gaf ons het idee voor dit initiatief. Met een AMS-je kun je laten weten dat je aan iemand denkt, voor iemand bidt of een kaarsje hebt opgestoken." De ontvanger krijgt het bericht dat er een engel in het postvak wacht met een boodschap.

De initiatiefnemers hopen dat veel mensen gebruik gaan maken van de gratis service. "Niet alleen om kerstwensen te versturen, maar het hele jaar door. Per slot van rekening is het altijd prettig om tussen de stapels digitale berichten die je dagelijks ontvangt af en toe eens een engel aan te treffen die je eraan herinnert dat er méér is tussen hemel en aarde".

De Angelic Message Service is te vinden op de volgende URL:
<a href="http://www.rorate.com/ams/">http://www.rorate.com/ams/</a>

Het nieuwe initiatief is onderdeel van Rorate.com, waar ook websites als RKnieuws.net en de onlangs gelanceerde Internet-Kathedraal onder vallen. De afgelopen maand trok Rorate.com bijna 100.000 bezoekers.
 
 

 

Rorate Zoeken