Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Oude en Nieuwe Russische Ikonen in de Heilige Hart Kerk te Hilversum

Oude en Nieuwe  Russische Ikonen in de Heilige Hart Kerk te Hilversum
In de Heilige Hart Kerk wordt vanaf 25 januari t/m 2 februari 2003 een expositie gehouden van oude en nieuwe ikonen. De parochianen van de Heilige Hart Kerk in Hilversum organiseren de ikonenexpositie waarbij de opbrengsten bestemd zijn voor een goed doel in Bulgarije. Het goede doel is een ontmoetingcentrum van de parochie St Atanasii te Varna in Bulgarije die jongeren in hun sociaal maatschappelijk ontwikkeling helpt. De opening van de tentoonstelling zal gescheiden door de ambassadeur van Bulgarije, Dhr. Valentin Poriazov op zaterdag 25 januari 2003.
Naast ikonen van de parochianen zijn er nieuwe ikonen van Mevr. Veer en oude ikonen van Milatz Ikonen. De tentoonstelling omvat circa 150 houten ikonen en 100 metaalikonen vanaf de 16de eeuw. Uit de collectie zijn een aantal grote oude ikonen uit de 17de en 18de eeuw uit orthodoxe kerken te bewonderen. Ook nieuwe ikonen worden geëxposeerd waarbij de verschillende stadia van het maken van een ikoon getoond wordt. Tevens wordt een ikoon uit de 17de eeuw geëxposeerd die half schoongemaakt is.

Een deel van deze ikonen wordt verkocht waarbij een percentage van de verkoop voor het goede doel in Bulgarije is. Tevens zal er een zeer mooi geïllustreerde ikonen kalender van 2003 te koop zijn.

De entree voor de expositie is 1,50 euro p.p. en zal ook voor het goede doel bestemd zijn. Op maandag 27 januari wordt een lezing over nieuwe ikonen gegeven en donderdag 30 januari over oude ikonen. Beide lezingen beginnen om 19.00 en eindigen om 20.00. Voor de lezingen kunt u zich opgegeven bij Dhr. W. Otten parochiaan van de Heilige Hart Kerk te Hilversum, telefoon 035-6852714. De kosten voor deelname voor elk van deze lezing is 2 euro per persoon incl. een kop koffie. Ikonenexpositie in de Heilige Hart Kerk te Hilversum, Doktor Cuijpersplein 7. Vanaf 25 januari t/m 2 februari 2003 vanaf 12.00 t/m 19.00. Zaterdag 1 februari vanaf 11.00 tot 16.00. Verdere inlichtingen voor deelname van de lezingen Dhr. W Otten, telefoon 035-6852714.
 
 

 

Rorate Zoeken