Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Herent: politiek avondgebed

Herent: politiek avondgebed
HERENT (RKnieuws.net) - In de O.L.V.-kerk in Herent bij Leuven wordt op maandag 31 maart om 20 u. een politiek avondgebed georganiseerd over vluchtelingen, asielzoekers en nieuwe migranten. Dit initiatief gaat uit van een aantal organisaties en individuelen.

Getuigenissen en een stukje analyse, de bijbel en het evangelie als toetsteen, mekaar uitnodigen tot ,,zien, oordelen, handelen´´ is de methode.

Concreet: verhaal van een asielzoeker uit Rwanda; Dirk Vanderslycke van Kerkwerk Multicultureel Samenleven geeft een analyse en schetst mogelijkheden. Mensen uit Herent en Leuven die met vluchtelingen ,,op weg gaan´´ brengen inspiratie. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken