Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuwe pastoor nam incognito deel aan Dodentocht

Nieuwe pastoor nam incognito deel aan Dodentocht
BORNEM (RKnieuws.net) - Patrick Maervoet, nu nog federatiepastoor van Alsemberg, die op 12 september als nieuwe pastoor zijn intrede doet in Bornem was één van de 9.033 deelnemers aan de Dodentocht in Bornem. Door deel te nemen aan de tocht kon hij incognito kennis maken met zijn nieuwe parochies, zo meldde GVA maandag.
Maervoet was stram en doodmoe na de Dodentocht. Van de 9.033 deelnemers aan de start gaven er dit jaar al gevolg van het slechte weer 4.617 op.

Patrick Maervoet had geen ruchtbaarheid gegeven aan zijn deelname en bij de organisatoren ging ook geen belletje rinkelen. Alleen zijn familie kon bij zijn aankomst niet nalaten toch even het nieuwsje uit te bazuinen. "Wie nog een glimp opving van de nieuwe pastoor, zag geen eerwaarde in beslijkte toga, maar een man in korte broek". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken